Instagram

Thursday, June 25, 2009

King of Pop - A message



Dear Michael,

Life ..from a fairy tale turned out to be a living nightmare for you. But now you may truly Rest in Peace. Hope you find Neverland. We will all see you when we get there. And when that day comes, be sure you give us the best performance ever as we love you forever and ever.

Love,
Jaishana

Saturday, June 6, 2009

OMG so Hulu n Alamak gigiku!

Sudah lama aku tak belog seperti biasa. Hari ni belog pon tak di rancang. Dan si Hanis pula sibok nak suruh update. Yelah Hanis rajin update belognyer yg beralamat inibelogsaya (chumil la tu =p ok ok memang chumil pon) dan agak ramai la orang yang baca belognyer yang chumil tu.
Ha, jadi hari ni bukan nak citer pasal photoshoot atau sehari dalam kehidupan peragawati. Cuma nak citer kat korang sumer yang bukan kat Malaysia je ader tempat hulu tau. Ramai orang ingat Amerika Syarikat tu sangat maju dan selalu je nak compare negara kite atau negara mana mana je lah dengan negara diorang.
Tapi pagi tadi la kan, masa nak baca Yahoo News! (apesal tak CNN ke BBC ke?) Ade satu video yang disekalikan dengan petikan yang Jay tengah baca. Tapi kan...video tu takleh Jay nak tengok...Do you know why? Sebabnye cos "Hulu can only be streamed in d United States". omg like so HULU yolls! Jadi kawan kawan jaganlah nak mengata Malaysia ni ulu ke hulu ke dan sebagainyer. Hulu ni wujud merata dunia dan tiada escape darinye ok.

Lepas tu kan ade lagi satu citer ni. Ha, ni kisah benar ni. Kengkawan tau tak 'root canal' tu ape? Root canal ni berkenaan dengan gigi. Selalunya bebudak jahat yang suke makan gule gule pastu tak gosok gigi akan terpasksa buat prosedur nih. Kire gigi rosak sampai ke 'pulp' (pulpa?). Klik sini untuk tonton video pasal root canal.

Lepas da rosak teruk sampai camtu kengkawan bole la cabut gigi tu, tapi tak elok tau cabut cabut gigi cos nanti lambat laun gigi semua akan tercabut dengan tersendiri sebab takde sokongan dari gigi lain. Pastu belom capai 35 tahun lagi kena pakai gigi palsu. n that's so not hot!

Anyway, dulu Jay adelahbuat prosedur ni. N then hari tu, malam semalam la sebenarnyer...Jay tengah sronok makan nasi goreng (yang Jay dan ayah buat) nyum nyum nyum ... tertiba topi untuk root canal Jay tercabut!!! (Well its called root canal cap in english. topi la i guess :p). So next week terpaksa la melawat doktor gigi. Sangat tak bes. Jay tak suke pegi doktor gigi =(

Jay bemuke bucuk mempamerkan 'topi' root canal.

e'eh..baru perasan la pos kali ni dalam bahasa melayu =p
OK la itu je nak citer this time. Semoga korang gosok gigi elok elok dan jangan makan sugar banyak banyak macam si budak Flo rida tu nanti mouth full of cavities takder orang mau.