Instagram

Saturday, June 6, 2009

OMG so Hulu n Alamak gigiku!

Sudah lama aku tak belog seperti biasa. Hari ni belog pon tak di rancang. Dan si Hanis pula sibok nak suruh update. Yelah Hanis rajin update belognyer yg beralamat inibelogsaya (chumil la tu =p ok ok memang chumil pon) dan agak ramai la orang yang baca belognyer yang chumil tu.
Ha, jadi hari ni bukan nak citer pasal photoshoot atau sehari dalam kehidupan peragawati. Cuma nak citer kat korang sumer yang bukan kat Malaysia je ader tempat hulu tau. Ramai orang ingat Amerika Syarikat tu sangat maju dan selalu je nak compare negara kite atau negara mana mana je lah dengan negara diorang.
Tapi pagi tadi la kan, masa nak baca Yahoo News! (apesal tak CNN ke BBC ke?) Ade satu video yang disekalikan dengan petikan yang Jay tengah baca. Tapi kan...video tu takleh Jay nak tengok...Do you know why? Sebabnye cos "Hulu can only be streamed in d United States". omg like so HULU yolls! Jadi kawan kawan jaganlah nak mengata Malaysia ni ulu ke hulu ke dan sebagainyer. Hulu ni wujud merata dunia dan tiada escape darinye ok.

Lepas tu kan ade lagi satu citer ni. Ha, ni kisah benar ni. Kengkawan tau tak 'root canal' tu ape? Root canal ni berkenaan dengan gigi. Selalunya bebudak jahat yang suke makan gule gule pastu tak gosok gigi akan terpasksa buat prosedur nih. Kire gigi rosak sampai ke 'pulp' (pulpa?). Klik sini untuk tonton video pasal root canal.

Lepas da rosak teruk sampai camtu kengkawan bole la cabut gigi tu, tapi tak elok tau cabut cabut gigi cos nanti lambat laun gigi semua akan tercabut dengan tersendiri sebab takde sokongan dari gigi lain. Pastu belom capai 35 tahun lagi kena pakai gigi palsu. n that's so not hot!

Anyway, dulu Jay adelahbuat prosedur ni. N then hari tu, malam semalam la sebenarnyer...Jay tengah sronok makan nasi goreng (yang Jay dan ayah buat) nyum nyum nyum ... tertiba topi untuk root canal Jay tercabut!!! (Well its called root canal cap in english. topi la i guess :p). So next week terpaksa la melawat doktor gigi. Sangat tak bes. Jay tak suke pegi doktor gigi =(

Jay bemuke bucuk mempamerkan 'topi' root canal.

e'eh..baru perasan la pos kali ni dalam bahasa melayu =p
OK la itu je nak citer this time. Semoga korang gosok gigi elok elok dan jangan makan sugar banyak banyak macam si budak Flo rida tu nanti mouth full of cavities takder orang mau.

17 comments:

Guru said...

Flo Rida would have better teeth if he was spelt Flo Ride.

Invader Voobee said...

paweeeeeeeee Abs bertutur dalam Bahasa Melayu!!!

abszynth said...

Guru> rotfl! thats a good one! Flo Ride! I loike hihi

Voobee> abs selalu bertutur bahasa melayu cuma tak berbelog dlm bahasa melayu jer. it is fun =p

Hanis Zalikha said...

HAHAHAHAHA BODOH TOPI. Ish comel babi pos ini. Dahlah bahasakan diri 'Jay' wtf. Mengada gila tumbuk kang.

abszynth said...

haha. Jay kan 'itchy' jadi mesty la nak ngade

una210 said...

haha,,tetiba i rasa post kali nik macam hunny bunny
ewww~~ro0t canal cap tercabut?x sakit ker???
kim salam kat dentist tu eh(tu pon kalau u pegi kat dentist yang hensem kay!)lo0l..:P

Pumpkin Peroz said...
This comment has been removed by the author.
Pumpkin Peroz said...

(^_^)..
err..*angkat tgn*..
soalan..
is that ur gigi dudette??
hehe..

abszynth said...

una....not d root canal yg tercabut but the topi@cap ( i just found out its called crowning actually...haha pandai pandai je cap). Tak sakit la...tapi rase mcm kosong je kat ruang tu.

Pumpkin...well sebenarnye bukan gigi saya tapi bende yg tercabut dari gigi saya. Somethin like gigi palsu la hahaha. Sick ke? eheh

gEe said...

sedap ar n3 awak dalam bahasa melayu ni...impress impress..

Nlndr said...

oh nooooo.. did you fix it already?

abszynth said...

tima kasih gee =D

not yet ah babe... but i went waxing di! haha

sarah al -idrus said...

eee.entry malay.hehehe....:)

Nlndr said...

ah you did huh? so so so.. how was it? tolerable kan? :D

i'm planning to do it every 2 months once now. :D

Anonymous said...

Hi jay, i sangat minat you, sangat suka tengok muka u dalam mag ke whatever la besides si hot lagi satu hanis zalikha tu...

u are so damn talented...Sekali kali nih baca blog u in Malay lagi...damn teruja...

well,jangan stop buat i kagum dengan ur amazing photoshoot or whatever u guys panggil benda alah tuh..

U rock!

-Yanie

abszynth said...

Sarah> =p

Nalin> Tolerable...after you've gone thru it..

Yanie> Tima kaseh banyak banyak. About blogging in Malay...Sebenarnye Im ver comfortable talkin Malay. We are Malaysian afterall =)

canadian dropshipper said...

Nice post